Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2012 13:29 - Европейската визия на падението
Автор: djindjer Категория: Музика   
Прочетен: 907 Коментари: 0 Гласове:
1



Може би темата вече се е превърнала в банална, но реших, че е нужно да се прочете и трето мнение по въпроса. След жлъчните коментари по адрес на Софи Маринова, непосредствено след новината за нейната победа преди дни, се появиха и нейните защитници. И това е стара наша традиция. Нормално е всеки да има мнение, не е нормално да се лансират мненията в един и същи дух. Ние сме расисти – не, не сме расисти, Софи може да пее – не, тя не може да пее, вотът е купен – не, вотът не е купен. Добре, а къде отиде музиката? Колкото и да смятам, че Евровизия се е превърнал в пародия на самия себе си, все пак той е конкурс за песен. Нивото на българските песни тази година беше логично продължение на дъното, което сме достигнали в тази насока. Това стремглаво тичане към възможно най-ниското ниво не е характерно само за България. В цяла Европа, песните, които се пращат на този конкурс са плод на посредствени композитори, посредствени изпълнители, очевидно – за посредствена публика. Те ни имат за такива, уважаеми.

Хубаво чуйте песента на АББА – Waterloo, песента на Тото Котуньо – Insieme, и след това чуйте Руслана – Wild dances, Елена Папаризу – My number one – наистина ли смятате, че всички тези песни заслужават да седят една до друга? Чуйте песента на Софи и тази на Елица и Стунджи. Откривате ли разликата, уважаеми? Силно се надявам, а и вярвам, че я откривате. Не е нужно да си експерт за да отличиш изкуството от бизнеса. Когато човек, вложи душата си в свое произведение, няма как това да остане незабелязано. И обратното е вярно – който цели сензация, с цел печалба, си личи отдалеч. Друг е въпроса с плагиатството и подправения вот, които също са  сериозни проблеми, съпровождащи конкурса. Видяхме живите примери в българската действителност преди известно време. Междудругото, Софи беше част от тези скандали. Тя и Слави Трифонов обявиха през 2005 година, че вотът е купен. Прилагам видео и линкове и от скандали извън България. Разбира се, те са повече от посочените!

Смятат, че сме глухи, че не разбираме от музика и че сме слепи за нередностите, които придружават конкурса им. Да им докажем, че не е така! Не изпращайте смс-и, драги сънародници, ако все още се лъжете да го правите! Пишете до редакцията на БНТ – покажете гражданската позиция и че не сте съгласни да се подиграват с вас!

http://www.oikotimes.com/eurovision/2011/02/28/danish-entry-2011-accused-for-plagiarism/
http://www.kyivpost.com/news/guide/guidenews/detail/62223/
http://www.esctoday.com/news/read/3935








Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: djindjer
Категория: Лични дневници
Прочетен: 35055
Постинги: 16
Коментари: 7
Гласове: 15
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930